Page 43 - Vila Velebita br 15

Basic HTML Version

Za Vilu piše: Milan Murgić - Padela
VI LA
E
L
E
B
I
T
A
42
Ličke šnicle
D
ragi čitatelji Vile Velebita drago mi je što smo u prošlom broju privukli vašu
pažnju našim receptima i tako nam dali podršku da i dalje objavljujemo
stare ličke tradicijske recepte .Želja nam upoznati sve čitatelje Vile Velebita
sa ličkom tradicijskom kuhinjom po receptima iz nase Like kako su to nekad
pripremale naše mame i bake.
Današnji recept je jedan od recepata za svaku prigodu,bilo da želite svoje ukućane razveseliti jednim ljepim obrokom
ili ugostiti prijatelje povodomneke svečane prigode.
• 0,5 kg junećih odrezaka od buta
• 3 jaja
• 2 češnja češnjaka
• 2 žlice nasjeckanog lista peršina
• 1 dl bijelog vina
• krušne mrvice
• ulje za prženje
• vegeta, sol i papar
PRIPREMA
Tanke juneće odreske posoliti i
popapriti pa dobro uvaljati u krušne
mrvice. Tako pripremljene odreske
istući batićem za meso da mrvice
dobro uđu u odreske. Odreske staviti
u razmućena jaja i opet u mrvice i
zatim pohati u vrućem ulju. Gotove
odreske složiti u posudu za kuhanje i
preliti vodom i vinom da budu skroz
prekriveni, dodati par žlica ulja od
pohanja češnjak, peršin te po ukusu
vegetu, sol i papar. Kuhati 45 minuta
na laganoj vatri. Ličke šnicle se mogu
raditi i odmlade svinjetine.
Kao prilog se može servirati krumpir
ili riža.
Dobra vrlina ovog recepta je, što se
meso može prije ispohati, a kuhati
staviti naknadno kad se planira
vrijeme obroka.
Dragi čitatelji Vile Velebita još
jednom hvala na vašim pohvalama
i prijedlozima, nadam se da će vam
se i današnji recept svidjeti.
Za sve one koji su mi se javili i
druge koji imaju neki lički recept
mogu mi ga slobodno poslati na
mail :
milan.murgic@gmail.com
Dobar tek!