Page 21 - Vila Velebita br 18

Basic HTML Version

janjetine, dodajte na kockice izrezanu
mrkvu, kupus, papriku, češnjak i
svježu rajčicu. Sve posolite i
poparite. Potkraj stavite na kockice
narezani krumpir i kušajte.
• Kad jemeso i povrćemekano, jelo je
gotovo, pospite svježe kosanim
peršinom i poslužite vruće.
http://www.vila-velebita.hr
19
Za Vilu piše: Milan Murgić - Padela
Dragi čitatelji Vile Velebita još
jednom hvala na vašim pohvalama
i prijedlozima, nadam se da će vam
se i današnji recept svidjeti.
Za sve one koji su mi se javili i
druge koji imaju neki lički recept
mogu mi ga slobodno poslati na
m a i l :
:
milan.murgic@gmail.com
Želim vam dobar tek
i dobro zdravlje
LIČKA KALJA
Okrepljujući lički specijalitet bogat vitaminima
Priprema:
• Janjetinu narežite namanje komade
i operite hladnomvodom
•U lonac stavite vodu, dodajte
janjetinu, krupnije nasjeckan kapulu i
kuhajte na laganoj vatri.
• Kad meso omekša, ovisno o starosti
Dragi moji Ličani, a i ostali čitatelji Vile Velebita, razmišljajući koji
lički recept odabrati u ovom broju Vile, dese nam se prehlade i gripe ,
bilo svinjske ili neke druge. Znajući da prehrana ima važnu ulogu za
liječenje gripe odlučio sam da vam predložim jedno lijepo ukusno ličko
jelo bogato vitaminima, željezom i ostalim sastojcima potrebnim za
brzo ozdravljenje, a to je
To je jedno tradicionalno ličko jelo poteklo iz siromašnih obitelji koje u
davna vremena nisu imali izbor kao mi danas, te se jelo ono što je bilo u
dvorištu. To je jelo koje je okrepljivalo i dan danas okrepljuje nakon
boravka na hladnim ličkimdanima.
LIČKAKALJA.
Sastojci za 8 osoba:
2 kg
2 glavice
2 kom
1 glavica
1/2 kg
1/2 kg
2 kom
2-3 režnja
Janjetina (but, rebra,
mješano)
Kapula
Paprika svježa
Kupus slatki
Krumpir
Mrkva
Paradajz svježi
Češnjak
Sol, papar
Peršin svježi
Umjesto janjetine ili
bravine može se isto
pripremiti s junetinom,a
umjesto svježe paprike i
paradajza može se dodati
mljevena paprika ili pelat
rajčica.
Lički narodni recepti
Pripremio: Milan Murgić - Padela
ČASOPIS ZA LIKU I VELEBITSKO PRIMORJE